Des de Mans i Terra volem crear i mantenir una xarxa d’horts ecològics urbans, rurals i escolars a Binissalem per al cultiu de varietats locals i tradicionals. Volem que aquesta xarxa serveixi d’eina per aconseguir una major implicació del teixit social en la preservació i l’ús de la biodiversitat agrícola i per al manteniment d’una agricultura respectuosa amb el mediambient, rescatant el saber tradicional del camp.

A més de cultivar verdures i hortalisses també volem involucrar a tota la comunitat, així com altres associacions, per a que participi de les activitats relacionades amb la natura, les plantes, el reciclatge, el compostatge i, en general, la sostenibilitat i la transició dins el poble.

Els horts urbans tenen un paper molt important en la sobirania alimentària de moltes ciutats i pobles, lligant aquests espais i pràctiques amb l’autogestió, el desenvolupament local, la integració social i l’educació ambiental. Així mateix, a més d’una activitat lúdica molt agradable i satisfactòria, poden ser un excel·lent recurs terapèutic, convertint-se en una eina de primer ordre per desenvolupar programes de teràpia ocupacional i emocional.

El ritme de vida d’avui en dia sovint no ens permet percebre l’arribada de les estacions i els cicles naturals. L’engegada i el manteniment d’un hort ecològic suposen un acostament als ritmes de la naturalesa que poden inspirar un canvi d’actituds i valors en les persones encarregades d’això a més de connectar-nos amb sabers tradicionals ja gairebé oblidats.

D’altra banda, les pròpies característiques del treball en l’hort fomenten actituds tan importants com la responsabilitat, la paciència, la perseverança, el treball cooperatiu i afavoreix el desenvolupament d’habilitats diferents de les quals se’ns exigeix en el nostre quotidià, obrint noves vies per afavorir el reconeixement social tan necessari per a la nostra autoestima.

El treball en un hort ecològic constitueix per tant una activitat en la qual conflueixen el gaudi de l’aire lliure, l’experimentació directa amb la naturalesa, i un escenari per al diàleg i el treball conjunt en el qual les persones poden posar en joc totes les seves habilitats, divertir-se i aprendre de moltes maneres, per la qual cosa a més dels beneficis ambientals que aporta, pot convertir-se en una eina terapèutica i educativa de grans potencialitats.

Hort de Sa Sínia

És el nostre primer hort comunitari.

Està a la Plaça 31 de desembre de Binissalem a uns terrenys que ens deixa l’Ajuntament de Binissalem.

Vine a conèixer-lo!!